Szegedi Ferenc: Üzletember, építész és közösségi személyiség

Szegedi Ferenc, ismertebb nevén „Fecsó”, 1980-ban látta meg a napvilágot Budapesten. Az évek során nem csak mint üzletember és építész, hanem mint munkavédelmi szakmérnök és tűzvédelmi előadó is kivívta a közönség elismerését.

Tanulmányai és korai karrierje

Ferenc Budapesten és Dunaújvárosban tanult, ahol először a Káesz Gyula Faipari Szakközépiskolában és Technikumban, majd az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán és a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett diplomát. Az egyetemi évek alatt a Graphisoftnál dolgozott szoftvertesztelőként.

Munkavédelmi és tűzvédelmi tevékenysége

2005-ben csatlakozott a Strabag MML Kft-hez, ahol a 4-es metró építésének biztonsági vezetői feladatait is ellátta. Néhány évvel később, 2008-ban megalapította az Aurapro Munka, Tűz, Környezetvédelmi Kft-t, amely 2023-ra már 30 szakemberrel működött és számos cégnek nyújtott munka- és tűzvédelmi szolgáltatásokat.

Ingatlanfejlesztői karrier

Ferenc nem csak a munkavédelemben, hanem az ingatlanfejlesztés területén is sikeres volt. Többek között megvalósította a 60 lakásos Bauer Residence társasház projektjét Budapesten, és számos más nagyobb ingatlanfejlesztési projektet is előkészített.

Sport és média

Szegedi Ferenc sportolói múltja is figyelemre méltó. Fiatalon kezdett el úszni, és többszörös korosztályos országos bajnok lett. Később a RetroSC vízilabda klub alelnökeként és játékosaként is tevékenykedett. A médiában is többször feltűnt, többek között a „Feleségek luxuskivitelben”, „Nicsak, ki vagyok?” és a „Ninja Warrior VIP” műsorokban.

Személyes élet és közösségi hozzájárulás

Szegedi Ferenc magánélete is érdekes és változatos. Két fiú édesapja, és aktívan részt vesz közösségi és jótékonysági tevékenységekben, mint például az „Ifjú Titánok Alapítvány” megalapítása.