Spanyol ingatlanpiac

A spanyol ingatlanpiac az elmúlt években mágnesként vonzotta a brit, skandináv, német és úgy általában az európai állampolgárokat, akik már korábban is nagyszerű lehetőséget láttak benne a pénzük értékálló, EUR alapú befektetésére.  Mostanra a magyarok számára is teljeskörű, professzionális támogatás mellett elérhetővé váltak a lenyűgöző Costa del Sol nyaralók vagy éppen a kivételes éghajlatú városkának a legszebb ingatlanjai, a Marbellai eladó lakások.  

Spanyol ingatlanpiac

Egy saját ingatlan a spanyol tengerparton? Nem is lenne rossz… hiszen mindössze 3,5 órás repülőúttal megközelíthető, biztonságot jelent a tőkéjének a forintgyengüléssel szemben, ráadásul zseniális alternatívája egy belföldi vízparti ingatlanbefektetésnek. 

A spanyol ingatlanpiac 2007-2015 között mélyrepülésben volt, 2015 óta viszont folyamatos az emelkedés, melyet jól szemléltet az alábbi grafikon is, régiónkénti bontásban. 

Spanyol ingatlanpiac - Árak alakulása régiónként
Spanyol ingatlanpiac – Spanyol ingatlan árak alakulása régiónként

(forrás: Real Estate Market and Prices in Spain 2022 Overview (globalpropertyguide.com) -2022.01.20)

Spanyol tengerparti ingatlanok

A spanyol tengerparti ingatlanok igen sokfélék lehetnek. Mindenkinek más az igénye és eltérőek a lehetőségei. Van, aki luxusvillára vágyik, a kíváncsi szemektől távol, felejthetetlen panorámával, tömény intimitásba burkolódzva, eggyé válva a természettel, míg másoknak egy modern, kényelmes lakás az álmaik megtestesítője a spanyol tengerparti városok utcáiban, az utánozhatatlan paellák és tapasok, a spanyol életérzés forgatagában. A Kenway Real Estate luxus ingatlan szakértő és spanyol ingatlanfejlesztő partnere lehetővé teszi bárkinek, hogy ár- érték arányban a legjobb spanyol ingatlanokat találja meg, melyek megvásárlásához teljeskörű, professzionális jogi, adminisztratív, nyelvi támogatást nyújt ügyfeleinek. 

Spanyol ingatlan befektetés

Míg 2009-ben mindössze körülbelül 4-5 %-ot tett ki a külföldi ingatlanbefektetők spanyol ingatlanbefektetései az összes adásvételből, ez a pandémia előtt már 12-20%-ot jelentett. A pandémia átmenetileg korlátozta az ingatlanvásárlásokat, de mára a külföldiek előtt szabad az út, korlátozás nélkül adhatnak, vehetnek spanyol ingatlanokat. Az Egyesült Államok és Franciaország után Spanyolország a harmadik legkedveltebb turisztikai célpont, köszönhetően kiváló éghajlatának, pazar természeti adottságainak, gasztronómiájának, a spanyolok élet és vendégszeretetének. A magyarok körében a külföldi tengerparti ingatlanbefektetések kiemelten preferált országai Spanyolország és Horvátország.

Costa del Sol nyaralók 

A spanyol Costa del Sol-t Európa Kaliforniájának is nevezik, az ország egyik legszebb és legvonzóbb tengerparti része, 150 km hosszú. A csodás Andalúzia kulturális örökségei, a Sierra Nevada hegyvonulatai és a napsütés turisták milliót vonzzák minden évben, és aki egyszer beleszeretett, gyakran állandó tartózkodási helyéül is szívesen választja, vagy kétlaki életvitelhez. Kétségkívül Marbella az egyik legexkluzívabb üdülőhelye a Costa del Solnak, egy kiadható lakás, nyaraló Marbellán mindig kifizetődő befektetés.

Marbella eladó ingatlanok

A Kenway Marbellai eladó lakásai, házai, villái 2.950.000 EUR-tól megvásárolhatók, ezért az árért például több, mint 500 m2-es luxus Penthouse lakás tulajdonosai lehetünk, panorámás kilátással a tengerre. A színvonalas Marbella eladó ingatlanok négyzetméterenkénti átlagára hasonló vagy kissé magasabb, mint például egy frekventált budapesti vagy egy Balatoni exkluzív ingatlan esetében. 

spanyol ingatlanpiac marbella
Spanyol ingatlanpiac – Marbella

Spanyol ingatlan bérlés 

A spanyol ingatlan bérlés, bérbeadás naprakész adózási, jogi ismereteket igényel. A Kenway felkészült csapattal nyújt szakmai támogatást az ingatlanok megszerzéséhez, hasznosításához. Egy ingatlan a spanyol tengerparton mindig keresett, főleg, ha tágas, kényelmes, színvonalas és kielégíti a luxushoz szokottak igényeit is. Spanyol ingatlan bérlés és bérbeadás, spanyol ingatlan vásárlása ma már nem álom, elérhető valóság.

Spanyol ingatlan vásárlás

A spanyol ingatlan árak még nem érték el a 2007-es szinteket, továbbra is a felemelkedési fázisban vannak, ez vonzó lehetőséget nyújt a jövedelmező beszállásra. Ha pedig a Costa del Sol nyaralója kiválasztásánál, a spanyol ingatlanja vásárláshoz rátermett szakembergárdára támaszkodik, biztos lehet benne, hogy a törvények és adóügyi szabályok betartása nem okoz majd fejtörést. Spanyol ingatlanbefektetése minden szempontból optimalizált lesz.